Wandeling Den Haag en Slavernij

Het Nationale Theater
Theater voor Keti Koti
zo 30 jun - 14:00 - 16:00
zo 30 jun 2024
14:00 - 16:00
  • zo 30 jun 2024
    14:00 - 16:00
    Koninklijke Schouwburg
    Sol LeWittfoyer

Den Haag speelde al vanaf de 17de eeuw een centrale rol in de totstandkoming, de handhaving en de afschaffing van de slavernij. In het Haagse straatbeeld zijn sporen van deze geschiedenis nog altijd zichtbaar. Verschillende locaties herinneren ons tot op heden aan het slavernijverleden en maken onderdeel uit van deze stadswandeling.

De wandeling start in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg, waar in haar voorloper al in 1801 de eerste anti-slavernij voorstelling werd opgevoerd. Dit toneelstuk van Dirk van Hogendorp Kraspoekol of de slavernij, een tafereel der zeden van Nederlandsch-Indië moest door acties van demonstranten al na de eerste akte worden afgebroken.

De wandeling voert verder langs andere historische plekken waaronder het Binnenhof, door het Mauritshuis langs een aantal bepalende kunstwerken en de Gevangenpoort. Op de route van de wandeling vertellen acteurs de verhalen die zich op de locaties hebben afgespeeld.

Combinatietickets

Na de wandeling kan je mee-eten met het theatrale diner Code Noir in de Koninklijke Schouwburg of het Keti Koti programma in Korzo meemaken. Maak gebruik van de voordelige combinatietickets.

Combinatie wandeling en het diner Code Noir - kost € 45. De korting krijg je automatisch als je beide evenementen in je winkelmandje doet en in een keer afrekent.

Combinatie wandeling en het programma in Korzo - kost € 25. Deze korting krijg je als je bestelt via deze kortingslink.

Onderdeel van

Credits

De wandeling is ontwikkeld door Dr. Valika Smeulders (Hoofd Geschiedenis Rijksmuseum)