Symposium Ankaa Heling - Dr. Joy DeGruy

Twee daagse training
vr 13 sep - 12:00 - 18:00
vr 13 sep 2024
12:00 - 18:00

Het project Ankaa- heling van multigenerationele trauma richt zich op het aanpakken van de blijvende gevolgen van het posttraumatische slavernijsyndroom (PTSS). De kennis uit het Symposium gecombineerd met de focustraining kunnen geïmplementeerd worden om racisme en microagressie te herkennen en aan te pakken/corrigeren.

Samen met Dr. Joy DeGruy, de gerenommeerd Amerikaanse klinische psycholoog en socioloog, PHD in social work and research, biedt dit project inzichten, training en praktische hulpmiddelen voor genezing en empowerment.

Schrijf je in als deelnemer

Wil je Dr. DeGruy’s heling methoden inzetten in uw familie? Kom en neem deel aan discussies over het posttraumatisch Slavernij Syndroom en de gevolgen van slavernij, open voor iedereen, ongeacht je achtergrond. We zullen casestudies bespreken en onderzoeken om het begrip te vergroten voor genezing  en hoe empowerment  te stimuleren. Dr. Glenn Helberg is mede-begeleider van uw focusgroep.

Schrijf je in als professional of student

Voor professionals, waaronder psychologen, docenten, culturele instanties  en academici is er  een gerichte focusgroep met praktische hulpmiddelen voor het integreren van heling- en empowermentstrategieën in hun werk. Studenten kunnen deelnemen aan het symposium tegen een studententarief.

Aanmeldinformatie

Programma symposium vrijdag 13 september

- Theater aan het Spui - Spui 187 Den Haag -

11:00 - 12:00 - Inloop met koffie en thee

12:00 - 13:00  - Spoken Word door Kula Skoro

14:45 - 15:30 - Lunchpauze (Surinaamse catering)

15:30 - 16:45 - Keynote Dr Joy deGruy

16:45 - 17:00 - Performance NNB

17:00 - 18:00 - Keynote Dr Joy deGruy

18:00 - 19:00 - Einde en signeersessie

Workshops

Het symposium op vrijdag 13 september wordt gevolgd door een workshop voor deelnemers en voor professionals. De workshops vinden op zaterdag 14 en zondag 15 september plaats in Theater aan het Spui en een op maandag 16 september in Amsterdam bij The Black Archives (Bijlmerplein 140). Voor studenten is er geen workshop. Bij jouw aanmelding geef je aan op welke dag je de workshop wilt volgen (kies de groep met jouw voorkeursdatum).

Deelnamebedrag

Deelnemers betalen voor het symposium en de workshop € 70

Professionals betalen voor het symposium en de workshop € 100

Studenten betalen voor het symposium € 30

De bedragen is inclusief een lunch tijdens het symposium en tijdens de workshop.

Over Dr. Joy DeGruy

Joy DeGruy is één van de sleutelfiguren in het onderzoek naar slavernij en multigenerationele trauma. DeGruy werkt vanuit de aanname dat tot slaaf gemaakte mensen de meest extreme vormen van fysiek, emotioneel, psychologisch en spiritueel geweld ondergingen, wat trauma op zowel individueel als collectief niveau veroorzaakte, dat van generatie op generatie overging. Daarbij stelt ze dat het voortdurende racisme, de discriminatie en de onderdrukking van lichamen van kleur ernstige emotionele en psychologische gevolgen heeft. DeGruy richt zich met name op de vraag hoe deze repeated traumas vandaag de dag hun uitwerking hebben op de mentale gezondheid, het welzijn en de identiteit van nazaten van tot slaaf gemaakte mensen. Hierin kijkt ze onder meer naar thema’s als een gebrek aan zelfrespect, een laag gevoel van eigenwaarde, geïnternaliseerd racisme, (huiselijk) geweld en gefragmenteerde gezinsstructuren.

Credits

Project Ankaa- heling van multigenerationele trauma, is een gezamenlijke inspanning van Dr.Joy DeGruy, Makida Daniels en José Tojo van Kula Skoro.

Het project is mogelijk gemaakt door Fonds voor Cultuur Participatie en ondersteunt door Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland(KIEN)