Wie is er bang 1

Collectief Dadelboom
ma 9 sep - 20:30
ma 9 sep 2024
20:30
  • ma 9 sep 2024
    20:30
    Zaal 3
    De Constant Rebecqueplein 20A

Wie is er bang 1 is geïnspireerd op het toneelstuk Who’s Afraid of Virginia Woolf van Edward Albee. In deze versie worden de twee vrouwen uit het stuk op de voorgrond geplaatst om te onderzoeken hoe we onszelf door middel van woorden kunnen vormen en presenteren. Een korte versie van Wie is er bang 1 ging op het Café Theater Festival Utrecht in première en won daar de publieksprijs!

Martha en Honey zijn toe aan nieuwe rollen. Net uit hun verhaal gestapt ligt alles nu open. Elk woord is het begin van een nieuw verhaal, maar elk woord heeft ook al een geschiedenis. Zoekend naar een eigen taal weten ze de stap naar de voorgrond niet te maken. Hoe doe je dat, opnieuw beginnen? Of zijn ze al begonnen? Misschien is er helemaal geen verschil tussen wat er in de coulissen gebeurt of op het toneel, en is leven repeteren.

Wie is er bang 1 is de eerste zaalvoorstelling van het Utrechtse Collectief Dadelboom. Deze tragikomische, licht filosofische dialoog is geïnspireerd op Who’s Afraid of Virginia Woolf van Edward Albee.