Diner Code Noir - vooravond Keti Koti

Lelani Lewis
Theater voor Keti Koti
zo 30 jun - 17:00 - 19:00
zo 30 jun 2024
17:00 - 19:00
  • zo 30 jun 2024
    17:00 - 19:00
    Koninklijke Schouwburg
    Paul Steenbergen Foyer

Ga met ons mee en ontdek de chronologie van de Caribische keuken via vier belangrijke tijdperken, van inheemse cassave tot Indiase chana. Deze viergangendiner-ervaring is een samenwerking tussen chef-kok en culinair activist Lelani Lewis, spoken word-kunstenaar Rachel Rumai Diaz en violist Yannick Hiwat. Het viergangendiner, inclusief de drankjes, kost €35. Het programma is in het Engels.

English below →

Ga mee op culinaire, theatrale reis

Code Noir neemt je mee op een culinaire reis om een ​​beter inzicht te krijgen in de culturele en koloniale erfenis van mondiale handelsroutes en de effecten ervan op de Caribische keuken en cultuur. Code Noir was de naam van een 17e-eeuws decreet dat de vrijheid van de tot slaaf gemaakte mensen in de Franse koloniën van de Nieuwe Wereld beperkte. Bij Het Nationale Theater wordt Code Noir omgezet in een meeslepende eetervaring die zijn gasten laat zien hoe de wereldwijde uitwisseling van goederen de hedendaagse gerechten heeft beïnvloed – ten goede of ten kwade.

Tip: voordelig combinatieticket met wandeling Den Haag en Slavernij

Combineer het diner met de theatrale wandeling Den Haag en Slavernij die je 's middags leidt langs plekken in Den Haag die een rol hebben gespeeld in het koloniale en slavernijverleden. Acteurs vertellen op de route de verhalen bij de locaties. De wandeling start om 14:00 uur. Het combinatieticket van de wandeling en het diner kost € 45 (inclusief drankjes).

Menu viergangendiner

Four-course menu

Amuse: Casabe bread, coconut lima beans, with papaya salsa and madame jeanette oil, Cassava chip
Hibiscus and prosecco
 
Starter: corn puree with a 'bakkeljauw' croquette, pickled red onion, herb salad, parsley and celery
Red Wine
 
Course 2: Roasted plantain with tomato stew, avo puree and toasted gari and crushed peanuts
Ginger Beer with rum
 
Course 3: Trini doubles, chickpea curry, green seasoning, cucumber pickle, tamarind sauce, and coconut yogurt
Beer or Tepeche
 
Dessert: chocolate ganache with maldon, chilli
Coffee

In English

Join us to explore the chronology of Caribbean cuisine through four major eras, from native cassava to Indian chana. This 4-course dining experience is a brought to you by chef and culinary activist Lelani Lewis, with performances from Joana Velu, Rachel Rumai Diaz and Yannick Hiwat. The four-course dinner, including drinks, costs €35. Affordable combination ticket with The Hague and Slavery walk.

Combine dinner with the theatrical walk The Hague and Slavery, which in the afternoon takes you past places in The Hague that played a role in the colonial and slavery past. Actors tell stories at the locations along the route. The walk starts at 2:00 PM.

The combination ticket for the walk and dinner costs €45 (including drinks).

 

Onderdeel van