Little Alba (4+)

Alba Theaterhuis
za 2 nov
za 2 nov 2024

In de theatrale, muzikale en gechoreografeerde voorstelling Little Alba (4+) bouwen jonge spelers (van 8 tot 14 jaar) hun droomhuis. Door samen te bouwen, te werken, taken te verdelen, bouwmateriaal te dragen, te timmeren en bouten aan te draaien, ontstaat 'Little Alba'. Een voorstelling over dromen, fantaseren en tegelijkertijd een prachtige dialoog met het volwassen publiek.

In theorie is het huis 'Little Alba' echt bewoonbaar en ongeveer 30 vierkante meter groot met een hoogte van 3 meter. Kinderen uit het publiek mogen in het huis kijken en nemen daarmee even de macht op volwassenen over.  Want volwassenen blijven toeschouwers. Kinderen hebben de toekomst toch? Geloven zij nog in de toekomst? Hoe willen zij met elkaar samenleven? Waarom hebben ze zo’n puinzooi van de wereld gemaakt? Een dialoog letterlijk met woorden, maar ook met andere verrassende disciplines die laat zien wat Little Alba echt in de wereld kan betekenen. 

Herstart van Alba Theaterhuis

Saskia Mees en Marcel Roijaards blazen als artistieke leiding het Haagse Alba Theaterhuis nieuw leven in.  Van 1999 tot 2012 was Alba baanbrekend. Enerzijds als broedplaats, maar vooral als wieg van talentontwikkeling in podiumkunst. Vele “Albanen” stroomden door naar kunstvakopleidingen en het professionele kunstveld. Met nieuwe creatieve energie is een kernteam en bestuur bezig met een herstart: ‘Little Alba’. Net als vroeger maakt Alba interactieve voorstellingen.