Inleiding Stepping Stones

wo 16 okt en do 17 okt
wo 16 okt
en
do 17 okt

Bij de voorstelling Stepping Stones is er van tevoren een inleiding van ongeveer 30 minuten, waarin er meer info wordt gegeven over de historische context van de migratiegeschiedenis van Surinaamse Nederlanders.

De inleiding begint om 19:15 uur in het Paradijstheater, in de Koninklijke Schouwburg.

Over de inleiding

Stepping Stones is het sluitstuk van een trilogie van Orkater en Bijlmer Parktheater over 100 jaar Surinamers in Nederland. In de inleiding geven een we kleine terugblik op de vorige delen, en schetsen we een historische context van de migratiegeschiedenis van Surinaamse Nederlanders.

Op 16 oktober wordt de inleiding gegeven door Yahmani Blackman. Als rode draad kijken we naar de verschillende de rollen die Manoushka Zeegelaar Breeveld heeft vertolkt in de trilogie: die van vrouw (Woiski vs. Woiski), moeder (De Gliphoeve) en nu als oma (Stepping Stones). Hoe anders is haar perspectief tegenover die van de jongste generatie, die in Nederland geboren en geworteld is?

Op 17 oktober wordt de inleiding gegeven door Bodil de la Parra, zij heeft meegeschreven aan de vorige twee delen uit de trilogie waar Stepping Stones deel vanuit maakt.