Studio Tomis

Er staat een Olifant bij de Bushalte (6+)

Filiaal theatermakers
di 29 okt - 14:00
di 29 okt 2024
14:00

Er staat een Olifant bij de Bushalte is een fysieke komedie met een rauw randje, heel weinig tekst en lekker veel muziek. De olifant lijkt wel verward! Maar is dat echt zo, of is het eigenlijk de wereld die in de war is? Deze grappige voorstelling nodigt je uit om verder te kijken dan je eerste indruk.

Het verhaal

Er staat een Olifant bij de Bushalte speelt zich af in een snelle, geautomatiseerde wereld, waarin de dingen hun eigen leven leiden. Het decor is een fantastische tegenspeler voor de olifant, die met een prachtig masker tot leven wordt gewekt door Barend van Daal (eerder te zien in o.a. Scheur in de Tijd en The Neverending Story). De prullenbak zegt er bijvoorbeeld iets van wanneer je je afval in de verkeerde recyclebak gooit. En ineens staat daar een olifant bij de bushalte. Hij lijkt niet helemaal in die wereld te passen. Hij oogt wat verward en loopt uit de maat.

Maar wie is er nou vreemd? De olifant of de steeds sneller draaiende wereld om hem heen? En misschien heeft die 'verwarde' olifant wel heel veel meegemaakt. Weet jij veel. Misschien is er meer dan je denkt.

Festival De Betovering

 

Deze voorstelling is te zien tijdens Festival De Betovering in de herfstvakantie! Van vrijdag 25 okt t/m zaterdag 2 nov zie je de leukste familievoorstellingen. Ben je benieuwd wat er allemaal te zien is?

Bekijk programma

Credits

idee en fysiek spel Barend van Daal | regie Monique Corvers | masker en kostuum Eva Arends | decor en rekwisieten Jasper van Roden | soundscape Gábor Tarján i.s.m. Vlado Spisiak (elektrische gitaar) | lichtontwerp Douwe Bulten | geluidsontwerp Bauke Moerman