WAUW (2+)

BonteHond
zo 9 mrt
zo 9 mrt 2025

WAUW! is een fysieke en muzikale peutervoorstelling en laat de wereld zien door de ogen van peuters en kleuters. Zij vinden immers alles wauw, zoals hun eigen spiegelbeeld in de etalage van een winkelraam, een regenboog of de maan die je lijkt te achtervolgen als je in de auto zit en naar buiten staart. De WAUW factor is er blijkbaar altijd, als we maar leren op de juiste manier te kijken!  

WAUW!

Daar waar volwassenen een omgevallen plantenpot al gauw zien als een obstakel en een vies klusje, zijn jonge kinderen juist gefascineerd door de kronkelende regenwormen die tevoorschijn komen. De dingen die alledaags lijken of zelfs als hindernis worden ervaren zijn vaak veel interessanter, spannender en mooier dan we in eerste instantie denken! Terwijl wij volwassenen de wereld zien als zwart of wit, zien kinderen haar in alle prachtige kleuren daartussenin. Zullen we eens proberen ook door die kleurrijke bril te kijken?

Over de makers

BonteHond is het enige professionele jeugdtheatergezelschap van Flevoland. Ze nemen altijd een loopje met de werkelijkheid en laten zich niet graag in een hokje plaatsen. Sinds hun ‘geboorte’ in 2005 zijn ze flink gegroeid. Ze spelen van Almere tot Bangalore, in schouwburgen en voetbalkantines, op zomerse festivals en drukke scholen. Daarnaast doen ze veel aan educatie. In alles wat ze doen roepen ze op om ruim en autonoom te denken. Blijf jezelf, laat je niet in een keurslijf persen. Kinderachtig is geen scheldwoord bij BonteHond.

Credits

concept en regie Judith Faas
spel Gary (Duimalot) Gravenbeek en 2 andere dansende spelers
campagnebeeld fotografie Richard Terborg
campagnebeeld grafisch ontwerp Zindzi Witte