Naomi Martosoewondo

BRADA

LUSU
za 30 nov - 20:00
za 30 nov 2024
20:00
  • za 30 nov 2024
    20:00
    Theater aan het Spui
    Zaal 1

De muzikale voorstelling BRADA neemt je mee op reis naar de turbulente jaren '70 en '80, een tijd van verandering en onafhankelijkheid voor Suriname. Door persoonlijke verhalen van Surinamers die streefden naar vrijheid, worden de gevolgen van eeuwenlange onderdrukking zichtbaar. Met humor, nostalgische en poëtische visuals, strijdbare muziek en heftige confrontaties ontvouwt de voorstelling zich als een liefdesbrief naar de oudere generatie, waarin er ruimte en begrip is voor giftige overlevingsmechanismen. 

BRADA wordt verteld door de lens van Javaanse Surinamers, die in Indonesië en Suriname de weg naar onafhankelijkheid hebben bewandeld. Hoe ziet een gevecht naar vrijheid eruit als jouw mensen honderden jaren zijn onderdrukt en uitgebuit? Wanneer ben je een terrorist en wanneer is de strijd naar vrijheid geoorloofd? En welke rol speelt de media hierin? De voorstelling onthult de helden, de slechteriken, en de vergeten vrijheidsstrijders die vochten voor hun voorouders, familie en kinderen.

De vrijheidsstrijd wordt geschetst als een levendige dans van dromen en realiteit, waarbij de personages hun toekomst zelf mogen bedenken. Hoe nu verder? Welke taal gaan we spreken? Aan welke kant van de weg rijden we? En wat leren we onze kinderen op school?