Requiem voor de Onwerkelijkheid

Silbersee | Hans Croiset & Toon Tellegen
zo 11 mei - 15:00
zo 11 mei 2025
15:00
  • zo 11 mei 2025
    15:00
    Koninklijke Schouwburg
    Grote zaal

Requiem voor de Onwerkelijkheid is een licht filosofische en muzikale voorstelling, geschreven door niemand minder dan Toon Tellegen. Wanneer de ik-figuur, gespeeld door Hans Croiset, een bijzondere ontmoeting heeft met een engel, neemt hij afscheid van de 'onwerkelijkheid' die volgens de engel het leven is.

Toon Tellegen, de succesvolle auteur die met zijn geweldige dierenverhalen een nieuw genre aanboorde, schreef voor Requiem voor de Onwerkelijkheid een meeslepend verhaal zoals je van hem gewend bent: toegankelijk en licht filosofisch. 

“Ik heb de onwerkelijkheid gevierd, haar bezocht tot aan de grenzen van mijn verbeelding, haar bewonderd, van haar gehouden. In de onwerkelijkheid heb ik gerust, heb ik liefgehad en geslapen, heb ik met de dood gevochten toen ik nog onoverwinnelijk was en heb ik muziek gemaakt: zelfs een requiem: voor haar, mijn onwerkelijkheid!” - Toon Tellegen

Krijg een plek in het decor

In Requiem voor de Onwerkelijkheid kan je zelf een object meenemen dat je herinnert aan een dierbare (overledene). Deze krijgt een plek in het decor en heeft een rol in de voorstelling. Na afloop neem je het object weer mee naar huis.

Kleurrijke muziek

Corrie van Binsbergen componeert de muziek, die gezongen wordt door acht zangers van Consensus Vocalis. Pianist Albert van Veenendaal, drie allround performers (zang, tuba, doedoek, theremin) en Van Binsbergen zelf staan hen bij. Ondanks haar exclusieve focus op het componeren van de laatste jaren, zal Van Binsbergen voor deze voorstelling toch nog een keer haar gitaar pakken. De muziek is zeer kleurrijk: van jazz tot rock en van experimenteel tot zuivere harmonieën in de stijl van Arvo Pärt.

Credits

Mis-en-espace en muzikale dramaturgie Romain Bischoff | tekst Toon Tellegen | muziek Corrie van Binsbergen | kostuums Bart Hess | decor DoorDouwe | performers Corrie van Binsbergen, Hans Croiset, Sterre Konijn, Nestor Martinez Jara, Björk Níelsdóttir, Georgi Sztojanov en Albert van Veenendaal | koor Consensus Vocalis