Toneelkijkserie 2 | Theater aan het Spui

In deze serie bezoek je 15 verschillende voorstellingen in Theater aan het Spui voor € 150. Voor of na de voorstelling gaan we met elkaar in gesprek, vaak samen met een van de acteurs of de regisseur. Buiten onderstaande voorstellingen zitten deze voorstellingen in de serie: 

Bestel serie 2


Ga hier terug naar het overzicht van alle toneel- en danskijkseries. 

  • Metgezwel

    REINDIER & Sander Plukaard
    do 9 jan

    Na een overdonderend succes op theaterfestival de Parade komt Metgezwel terug naar de theaters! In deze humorvolle muziektheatervoorstelling vertellen twee chaotische kunstenaars, acteur Sander Plukaard en muzikant REINDIER, hoe ze bleven zoeken naar het sprankje hoop in donkere tijden.

  • [meeuw]

    Toneelhuis | Olympique Dramatique | Theater Arsenaal
    vr 17 jan

    In [meeuw] van Olympique Dramatique wordt voor het eerst een repertoiretekst in zijn geheel vertaald en gespeeld in Vlaamse Gebarentaal, door een gemengde cast van dove en horende toneelspelers.

  • Lof der Zotheid

    Veenfabriek
    do 13 feb

    De Godin der Dwaasheid is back op aarde om haar eigen loftrompet te steken. Exact precies ongeveer vijfhonderddertien jaar en zeven of acht minuten nadat Erasmus haar liet verschijnen. Samen met haar posse vol zotten, toeters, bellen en een naakte tubaspeler deelt ze onzinnige waarheden en waarachtige onzin. Want het is hoog tijd voor wat satirische billenkoek. En gelukkig wordt ironie steeds beter begrepen...

  • A beauteous evening, calm and free

    De Warme Winkel
    di 18 feb

    De Warme Winkel stort zich op het werk van de dichtende broer en zus William en Dorothy Wordsworth, die wandelend schreven en schrijvend wandelden en het wandelen verhieven tot een culturele handeling. Deze boegbeelden van de Engelse romantiek waren de ontdekkers van de natuur als een esthetisch fenomeen waarvan geleerd en genoten kan worden in plaats van iets gevaarlijks wat gekapt moet worden. 

  • Schuldig kind

    Het Nationale Theater | Belle van Heerikhuizen
    do 13 mrt

    Schuldig kind is gebaseerd op het werk van schrijver, dichter en kunstenaar Ted van Lieshout. Als elfjarige had hij een relatie met een volwassen man. In zijn werk blikt hij al jaren terug op die relatie. Met eerlijkheid, zelfspot en brutaliteit ziet Ted hoe hijzelf én de maatschappij steeds weer veranderen. Acteurs Bram Coopmans, Florian Myjer en Sander Plukaard spelen ieder Ted én alle mensen die voorbijkomen.

  • NIKS NIEUWS.

    Laura van Dolron
    do 17 apr

    Van Dolron maakt NIKS NIEUWS, bevraagt ons verlangen naar het nieuwe en roept op tot het vieren van dat wat er al ís.

  • Hamlet

    Theater Rotterdam | Erik Whien
    za 19 apr

    To be or not to be? De Shakespeare-klassieker Hamlet is dit theaterseizoen weer te zien. De regie is in handen van Erik Whien en de voorstelling wordt gespeeld door Hannah Hoekstra, Jacob Derwig en Roman Derwig. De laatste twee zijn in het echte leven ook vader en zoon.

  • Holly Goosebumps

    Het Zuidelijk Toneel | Ada Ozdogan
    do 15 mei

    Soundtracks maken de film: wie kent er niet het Iiiih!-Iiih!-Iiih! van Psycho en het Tumtum- tumtum-tumtum van Jaws? Grensverleggend theaterregisseur Ada Ozdogan laat zich graag inspireren door iconische films en voor deze voorstelling focust ze zich op de kracht van de soundtrack. Aan de hand van filmische geluidsreferenties creëert ze haar eigen versie van Quentin Tarantino’s Kill Bill.

  • Anton de Kom, mijn vader

    Raymi Sambo maakt
    wo 21 mei

    Anton de Kom was een Surinaamse vrijheidsstrijder en verzetsheld, die zijn leven lang heeft gestreden tegen koloniaal Nederland. Toen hij verbannen werd naar Nederland streed hij daarnaast ook nog tegen Nazi Duitsland. Dat laatste moest hij met de dood bekopen. Hoe verloopt het leven van zijn enige dochter, Judith de Kom? Aan de hand van een gedicht dat Anton in haar poëziealbum schreef, gaat ze op zoek naar de man die haar vader was. 

  • High-Rise

    Orkater | KONVOOI
    vr 13 dec

    Na succesvolle bewerkingen van de literatuurklassiekers ILIAS en De meester en Margarita waagt KONVOOI zich in deze nieuwste muziektheatervoorstelling aan de dystopische jaren zeventig roman High-Rise van J.G. Ballard. KONVOOI creëert een muzikaal, absurd en ontregelend angstvisioen van de mens die tegen beter weten in zichzelf wil redden. 

     

    Na afloop van de voorstelling op 13 december ben je van harte uitgenodigd om in de zaal in gesprek te gaan met twee spelers uit de voorstelling. Er is ook de gelegenheid om vragen te stellen aan de makers van de voorstelling. 

  • Desirée

    RIGHTABOUTNOW INC.
    vr 22 nov

    Desirée gaat over een gemarginaliseerde jonge zwarte vrouw die vastzit in een matrix van misbruik, uitsluiting en institutioneel racisme. Terwijl ze worstelt met haar demonen en haar mentale gesteldheid zakt ze langzaam weg in een droomwereld tussen realiteit, waanzin en hoop. Desirée biedt een eerlijke blik op de uitdagingen die veel jonge mensen vandaag de dag ervaren.

  • Formerly Known As

    URLAND
    vr 15 nov

    Performancecollectief URLAND speelt met vuur kunstmatige intelligentie (AI) en vraagt zich af wat kunst betekent in digital times. Zijn wij eigenlijk nog wel nodig? Grenzen vervagen. AI is overal, hive mind. They took our jobs! World domination. “Data overload, iedereen gaat dood.”  

     

  • Branden

    Toneelschuur Producties | Theater Oostpool
    di 5 nov

    Toneelschuur Producties en Theater Oostpool bewerken Wajdi Mouawads moderne klassieker Branden, over oorlog, moederliefde en geheimen. De levens van de tweeling Janne en Simon Marwan trillen op hun grondvesten als ze na het overlijden van hun moeder Nawal horen dat hun vader nog leeft én dat ze een broer hebben. 

     

  • Els Àngels no tenen fills (Catalan/SP)

    Is ouderschap voor mensen met een beperking?
    STET No Limits Festival
    vr 4 okt

    Els Àngels no tenen fills werpt licht op één van die kwesties die niet lijken te bestaan ​​totdat iemand er hardop over begint te praten: seksuele en reproductieve rechten van mensen met functionele diversiteit. De voorstelling roept vragen op die tot nu toe wellicht veel te weinig zijn gesteld. Zoals waarom een deel van de gemeenschap zichzelf meer geschikt vindt voor het ouderschap dan de ander. Met deze voorstelling zal ook voor het eerst Catalaans te horen zijn in ons theater!

    De voorstelling bevat Engelse boventiteling.

    Deze voorstelling is onderdeel van de openingsavond van het STET No Limits Festival. Je kunt ook een combi-ticket kopen voor de hele opening, inclusief een lezing over het verleggen van de grenzen van inclusiviteit door Jess Thom en een sprekersprogramma. Meer informatie en tickets:

    Opening night

    In English below →

  • Het Debuut 2024

    Via Rudolphi
    do 26 sep

    Tijdens Het Debuut ontdek je de meest opvallende afstudeervoorstellingen van 2024. Op één avond zie je drie verschillende voorstellingen van dé theatermakers van de toekomst. Met Het Debuut geeft Via Rudolphi Producties al meer dan 10 jaar de nieuwe generatie theatermakers een podium. Als één van de eersten zie je de makers van de toekomst, pioniers waar je ongetwijfeld nog veel van gaat horen.