Ophelia: Splash Zone

Sjoerd Eltink & Maja Brouwer
ENTER Festival
vr 21 jun - 18:00
vr 21 jun 2024
18:00 - 18:45
  • vr 21 jun 2024
    18:00 - 18:45
    HNT Studio's
    HNT Studio's 2, Schouwburgstraat 8

Een queer theatraal concert dat onderzoek doet naar gender, menselijkheid, repertoire en de benodigdheden voor zelfexpressie.


Werker en opleiding

Sjoerd Eltink: HKU Acting

LET OP! De ingang van de HNT studio's bevinden zich om de hoek van de Konkinkijke Schouwburg

Sinds haar eerste toneelverschijning in 1600 is Ophelia een bron van inspiratie geweest binnen alle kunstvormen. Het verlies van haar etherische schoonheid resulteerde in een beperkte kijk op vrouwelijkheid en het fetisheren van passief lijden. Door haar keer op keer als zwak neer te zetten, is ze verworden tot de holle muze van een vicieuze, misogyne cirkel.

In dit ritueel wordt haar waanzin gedeconstrueerd en wordt het concept gender heroverwogen. Wat als haar dood een bewuste keuze was? Zouden die vurige ogen onder het wateroppervlak de ultieme vrijheid kunnen uitstralen? 

Prepare to get wet.

Geïnspireerd door William Shakespeare, Virginia Woolf, Ambroise Thomas, Heiner Müller, Magda Romanska, Sasha Velour, Dita von Teese, Joshua Serafin en Wende Snijders.

Over de makers

Sjoerd Eltink

Sjoerd is performer, theatermaker en dramaturg. In 2024 studeert hij af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Binnen zijn multidisciplinaire werk is hij op zoek naar manieren om deze wereld beter te begrijpen en een alternatieve wereld voor te stellen. Hij laat zich inspireren door beweging, drag, poëzie, pornografie, film, muziek, performance art en repertoire.

Maja Brouwer

Maja studeert aan de opleiding Musician 3.0 op het Utrechts Conservatorium. Naast haar werk als muzikant geeft ze les op een school voor speciaal onderwijs en reist ze - als ze er nog niet op is uitgekeken - de wereld af om haar skate skills te trainen.

Credits

concept en spel Sjoerd Eltink
concept en muziek Maja Brouwer
begeleiding en eindregie Jos Nargy (Poezieboys)
productie Iris Jansen
techniek NTB

met dank aan Chris Nietvelt, Peter van Kraaij, Julia Buijs, Eva Procee, Romijn Scholten