Ik Hoop Op Zegen

Collectief BLAUWDRUK
za 8 jun - zo 16 jun
za 8 jun 2024
-
zo 16 jun 2024

Deze voorstelling speelt op locatie, namelijk op Landgoed Clingendael. Het verzamelpunt is Koffiehuis IJgenweis (Clingendael 6, 2597 VH in Den Haag). Vanaf hier is het. +/- 15 minuten lopen naar de exacte speelplek. 

Het jaar is 2124, de plaats Den Haag. Nadat de rest van Nederland ten onder is gegaan door de stijgende zeespiegel, verweert één laatste stad in Zuid-Holland zich als laatste tegen de woeste zee. Nu ook hier de inmiddels 14 meter hoge dijken op springen staan, is de keuze aan burgemeester Gijsbrecht: wordt het pompen of verkassen?

Ik Hoop Op Zegen gaat over de mens die zich niet langer aanpast aan de wereld, maar die wereld trots naar zijn hand zet. Verbindt die trots of verblindt het ons? Hoe lang kan de rest van de natuur onze beheers-drang nog aan? Hoe ver gaan we voor het behoud van onze nationale identiteit? In deze radicale herschrijving van Vondels Gijsbrecht van Amstel duikt Collectief BLAUWDRUK in Nederlands omstreden geschiedenis. Op een zwoele zomeravond op Landgoed Oosterbeek gaan we kopje onder in nationale trots en klimaatproblematiek. In de weelderige achtertuin van dit geprivilegieerde stukje Nederland staat ook de politiek inmiddels het water aan de lippen.

Na het bejubelde Paradijs Aan Het Einde bij strandtent 't Puntje komt Collectief BLAUWDRUK terug naar Den Haag met een nieuwe, spectaculaire locatievoorstelling. Ik Hoop Op Zegen is het eerste stuk van BLAUWDRUKS veelgeprezen Privilege Trilogie, waarbij ze drie werken van Joost van den Vondel genadeloos door de shredder halen.

★★★★ Een theaterfeestje dat niet alleen licht en lollig is.

Volkskrant

Credits

Concept en tekst Collectief BLAUWDRUK | Spel Romijn Scholten, Tijn Panis en Bram Walter | Creatief producent Emma van Zandvoort | Eindregie Matthijs IJgosse | Zakelijk producent Anne Oort | Kostuumatelier Trudy Hommel | Decoratelier Woody Kilibarda | Fotografie Tibor Dieters

Een coproductie met Boslab Theaterfestival en Karavaan
In samenwerking met Theater De Vest en Het Nationale Theater.

Met dank aan Gemeente Alkmaar, Cultuurfonds, Fonds Podiumkunsten